LES TERRASSES, EL NOSTRE PETIT OASIS

 
No cal disposar de molt espai. Una petita terrassa amb una mica d'imaginació pot transformar-se en un racó acollidor en el qual relaxar-se. Com qualsevol altre espai, necessita una petita dosi de disseny, que variarà tant en funció de l'ús que vulguis donar-li com de la seva forma i mida.

Abans de res pensa si vas a utilitzar la terrassa com a zona de descans, de lectura o d'estar amb una taula i cadires. Això és molt important, sobretot en els petits espais, ja que marcarà i limitar molt el disseny.

  • Dóna-li al teu terrassa teu toc personal i decora al teu gust. Utilitza per a això elements vegetals i ornamentals, transformant aquest espai en el teu petit oasi o zona de descans.
  • Tingues en compte les condicions climàtiques i ambientals que té, ja que en la majoria dels casos caldrà actuar per controlar-les. Normalment, les condicions climàtiques que més necessiten ser controlades són la insolació i el vent.
  • Per controlar la insolació ha un munt de solucions en el mercat com tendals, para-sols, veles o pèrgoles, que a més poden jugar un paper molt important com a element decoratiu de la nostra terrassa.
  • Mitjançant gelosies o tallavents, podem controlar l'efecte desagradable dels forts vents. Aprofita aquestes estructures per fer-les servir com a element decoratiu. Prova a cobrir-les de vegetació o col·loca algun element ornamental en elles.
  • Recomanem que utilitzis sempre materials aptes per a exterior o, en cas que no ho siguin, que els protegeixis adequadament. Avui en dia, pots trobar al mercat una gran varietat de testos i jardineres entre les que triar, amb diferents estils (ètnic, modern, rústic, etc.) i acabats (resines, metàl·liques, fusta, ceràmica, etc.).
  • Si el que vols és donar a la teva terrassa un aspecte més semblant al d'un jardí, cobreix el sòl amb una gespa artificial o un paviment de fusta; i si l'espai t'ho permet, crea dibuixos a terra amb zones de grava.
  • Pots crear un racó més recollit i íntim col·locant plantes en les parets, utilitzant tests amb suports o jardineres estretes amb plantes penjants o enfiladisses, convertint la teva paret en un jardí vertical o mur verd. Per ajudar-te en el guiat de les enfiladisses pots col·locar gelosies en les parets que a més et serviran com a element decoratiu.
  • A l'hora de triar les plantes, tingues en compte l'orientació de la terrassa i les seves necessitats d'insolació. Tria espècies de fulla perenne i de fulla caduca. D'aquesta manera mai tindràs la terrassa totalment nua. Tingues sempre en compte les seves necessitats d'espai i la mida que puguin assolir, d'aquesta manera aconseguiràs que creixin equilibrades i sense problemes, ia més et estalviarà futurs treballs de manteniment.
  • Per aconseguir un toc de color durant tot l'any, el més fàcil és utilitzar flors de temporada i bulboses. Canvia-en funció de la temporada i omple espais amb algunes bulboses. Així mai et faltarà color a la teva terrassa.
  • Prova a col·locar alguna espècie que tingui molta fragància com el gessamí, el heliotropi, el osmanto, les aromàtiques o flors com el narcís, les fresias o els jacints. Els teus sentits t'ho agrairan.