PER QUÈ LES FULLES DE LES PLANTES ES TORNEN GROGUES I COM SOLUCIONAR-HO

Que les fulles de les plantes es posin grogues és una problemàtica bastant comuna en el regne vegetal. En aquest article de jardineria us expliquem quins són els principals motius pels quals les fulles de les vostres plantes poden groguejar i com solucionar-ho de forma fàcil i senzilla.

Causes perquè les fulles es tornin grogues:
És cert que les fulles tendeixen a tornar-se a grogues i a assecar-se pel propi cicle de vida de la planta. Però aquest no és un problema, és el final del cicle de vida d'aquesta fulla. No obstant això, en moltes ocasions unes fulles que haurien d'estar verds, comencen a posar-se grogues. Aquestes causes poden ser diferents:

  • Excés d'exposició al sol

Quan una planta d'ombra té una exposició directa al sol o excés de lluminositat. És una cosa que li pot ocórrer a plantes d'ombra com el espatifilo gegant. La solució és ben senzilla, reduir la seva exposició col·locant cada planta en el seu lloc, plantes de sol en llocs ben il·luminats i plantes d'ombra en llocs ombrívols o protegits de la llum.

  • Fulles  per falta de ferro
Quan la planta no troba suficient ferro a la terra perquè el ph del sòl no coincideix amb els que necessita la planta. Plantes que són de terra àcida poden absorbir el ferro si la terra és àcida. Si la planta no es troba en aquestes condicions òptimes es produeix la clorosi fèrrica de la qual ja hem parlat en altres ocasions. Les gardènies, hortènsies, gerberes ... poden patir de clorosi.

  • Fulles grogues per manca de nitrogen
Els factors de creixement de les plantes són nitrogen, fòsfor i potassi. El nitrogen dóna verdor i creixement, el fòsfor i potassi ajuden a les arrels i la floració. Per exemple, aquesta melissa, que és una planta molt vigorosa, a l'estar en un recipient molt petit ja ha esgotat tots els nutrients i per això les seves fulles comencen a canviar de color, això indica falta d'abonament.

Com solucionar aquests problemes:

  • Per l'excés d'exposició la solució és facil, evitar l'excés d'exposició solar.
  • Per manca de ferro
Incorporant productes específics amb el reg o en forma de boles que incorporarem a manera d'abonament en la terra. També aportant quelat de ferro a l'aigua de reg aportarem el ferro que la planta necessita per fer la fotosíntesi.

  • Per falta de nitrogen
Implica falta de nutrients per a la planta, per això la solució és aportar nutrients amb abonament líquid o substrat.

Recordeu, que no totes les plantes que té les fulles grogues els hi passa alguna cosa. Hi ha plantes que el seu color és el groc, però en general, si veiem que canvien de color és un indicador que alguna cosa pot estar passant.